blank

Crveni krst iz Dervente počeo je danas obilježavanje „Nedjelje  Crvenog krsta“ tokom koje će biti podijeljeno 197 paketa hrane socijalno ugroženim domaćinstvima.

Pakete su obezbijedili donatori iz grada, Crveni krst Republike Srpske i Udruženje „Pomozi.ba“ iz Sarajeva, a predstavnici Crvenog krsta uz pomoć volontera obavlja podjelu paketa na terenu.

blank

-Nedjelju Crvenog krsta“ sa 50 paketa hrane pomogli su preduzeće „Drvoprerada Đurić“, Crveni krst RS obezbijedio je 18 paketa, Dom zdravlja i Centar za socijalni rad po 12 paketa, a socijalno ugroženim sugrađanima biće podijeljeno i 11 paketa koje je obezbijedio „Komunalac“. Po deset paketa donirala su preduzeća „Metalprom“ i „Frukta trejd“, a šest paketa sa prehrambenim namirnicama obezbijedio je „Drvo-promet“. Po četiri paketa hrane donirali su „Sanino“, „Uspon“, „Minik“ i Centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju „Budućnost“, dok je „Mobil šop“ obezbijedio dva paketa, potvrđeno je iz CK Derventa.

blank

Udruženje „Pomozi.ba“ iz Sarajeva uz svaki od 50 paketa hrane obezbijedilo je i vreću brašna od 25 kilograma i deset kg krompira.

„Zbog povećanog broja aktivnosti Crvenog krsta ova „Nedjelja Crvenog krsta“ u Derventi će biti obilježavana tokom čitavog maja“,  saopštili su iz Crvenog krsta.

 

blank