blank

Delegacija Boračke organizacije Brod boravila je u posjeti bratskom gradu Vranje gdje joj je Gradski odbor Saveza udruženja boraca Narodnooslobodilačkog rata dodijelio Povelju slobode, povodom obilježavanja 75 godina od pobjede nad fašizmom.

Povelja je dodijeljena za njegovanje kulture sjećanja i afirmacije antifašističkih i slobodarskih tradicija Srpskog naroda.

blank

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Brod Zoran Vidić rekao je Posavskim novostima da su prisustvovali i obilježavanju Dana pobjede nad fašizmom – 9. maja.

blank

On je rekao da su u Surdulici obišli porodicu Stanojević, čiji je sin Miroljub poginuo u Brodu, te prijatelje Gorana Vučkovića i Ivana Jankoviča koji su, kao pripadnici JNA, u maju 1992. godine bili raspoređeni kao mladi vojnici u Brodu.

blank

“Razlog posjete je uzajamna zahvalnost, prijateljstvo i sjećanje na poginule pripadnike JNA Vranje koji su ispoljili nesebičnu hrabrost, borbenost, patriotizam i gubitke u odbrani i zaštiti Srpskog naroda u aprilu i maju 1992. godine na području opštine Brod”, rekao je Vidić.

On je naveo da je dugogodišnje prijateljstvo krunisano i bratimljenjem opštine Brod i grada Vranje.

blank

U vrijeme održavanja pomena poginulim borcima i civilnim žrtvama rata u Unci kod Broda dolaze delegacije iz grada Vranje, te porodice ubijenih vojnika tadašnjeg sastava JNA. 

Posavske novosti 

 

blank