blank

Humanitarni koncert za liječenje dvadesetpetogodišnjeg Vladana Pašalića iz Dervente, koji je teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći 2018. godine, održaće se u subotu, 14. marta, u prostorijama Centra za kulturu Vukosavlje.

Vladanov otac Brane potvrdio je Posavskim novostim da se njegov sin nalazi na liječenju u Gradišci.

“Vladan ne može govoriti, ali sve razumije i nasmije se. Mi ga podignemo malo iz postelje. Moramo biti uz njega koliko je moguće svakodnevno i raditi sa njim vježbe, podizati ga”, rekao je Brane, porijeklom iz Vozuće, odakle su morali izbjeći.

On je dodao da su nastanjeni u Derventi, ali su zbog odlazaka u posjetu sinu odlučili da iznajme stan u Gradišci radi smanjena troškova i da bi bili svakodnevno uz njega nakon nesreće.

“Nismo mogli ulaziti kod njega jedno vrijeme zbog zabrana posjeta bolnici, ali nadamo se da ćemo uspjeti što prije, to nam je cilj”, dodao je Brane i zahvalio organizatorima humanitarnog koncerta.

Organizatori koncerta u Vukosavlju su opština Vukosavlje i Centar za kulturu Vukosalje.

blankJedan od učesnika u organizaciji humanitarnog koncerta Milijan Ivanović rekao je Posavskim novostima da će na koncertu učešće uzeti brojne izvorne grupe i drugi pjevači.

“Vladanovi roditelji izbjegli su iz Vozuće, kao i mnogi drugi koji su nastavili život na području Vukosavlja, Dervente, Modriče. Iz tih razloga počeli smo sa organizacijom humanitarnog koncerta u Vukosavlju, jer ovdje ima dosta Vozućana, poznanika, komšija, prijatelja Vladanovih roditelja”, rekao je Ivanović.

Najavljeno je učešće izvornih grupa “Zov zavičaja”, “Sara i Peđa”, “Momačko doba”, “Stole i djevojačke uspomene”, “Jagoda i Jovo” i drugih izvođača.

Cijene ulaznice na koncert, koji će početi u 19.00 časova, su pet KM.

Ivanović je dodao da će karte za koncert moći da se kupe i na području Dervente.

“Kontakt osoba za Derventu je Slobodan Jović, a karte i druge informacije mogu se dobiti na njegov broj 065 744 488. Pozivam sve ljude dobre volje, drage Vozućane i Dervenćane da uzmu učešća u sakupljanju pomoći za nastavak liječenja Vladana Pašalića”, rekao je Ivanović.

Saobraćajne nezgoda se dogodila 4. oktobra 2018. godine na putu Banjaluka-Klašnice u mjestu Rakovačke bare.

U nezgodi je učestvovalo putničko vozilo “golf” kojim je upravljao Vladan Pašalić /23/ iz Dervente, teretno vozilo “mercedes” koje je vozio Goran Milošević /29/ iz Čelinca, teretno vozilo “mercedes” kojim je upravljao Jovica Ćurković /46/ iz Banjaluke i “škoda” kojom je upravljao Draško Papak /58/ iz Drvara, tada je navedeno u saopštenju iz Tužilaštva.

Posavske novosti 

blank