blank

Dvadesetdvogodišnji David Sremac pobjednik je bogojavljenskog plivanja za Časni krst, koje je održano danas na rijeci Savi u Brodu.

David je prvi doplivao do Časnog krsta, od ukupno 18 mladića koji su ove godine učestvovali u bogojavljenskom plivanju kod Kajak-kanu kluba “Premium”.

blank

“Osjećaj je divan, ne mogu ga opisati riječima. Velika je čast učestvovati u plivanju na ovaj dan. Mogu samo da kažem da mi dosta znači”, rekao je novinarima David, istakavši da je ovo drugi put kako pliva za Časni krst, a prva pobjeda.

Prigodna zahvalnica uručena i četvorogodišnjoj Jeleni Kovačević, najmlađem posjetiocu ovogodišnjeg bogojavljenskog plivanja.

Načelnik opštine Brod Zoran Vidić uručio je pobjedniku plivanja zlatni krst, dok će i svi ostali učesnici dobiti prigodne poklone kao nagradu za ispoljenu odvažnost i ljubav prema pravoslavnoj vjeri i tradiciji.

blank

“Svaka čast ovim hrabrim momcima koji su danas, uprkos nepovoljnim vremenskim prilikama, visokom vodostaju Save, kiši i hladnom vremenu i vodi, učestvovali u bogojavljenskom plivanju. Na ovaj način čuvamo našu vjeru, tradiciju i običaje”, rekao je Vidić.

blank

Bogojavljensko plivanje u Brodu održano je ove godine osmi put u organizaciji opštinske Boračke organizacije Brod i Turističke organizacije, uz podršku brodskih javnih ustanova, preduzeća i udruženja građana. 

PN

blank