blank

Knjiga “Derventski rukomet” autora Bogdana Popovića koja obuhvata gotovo sedam decenija dugu istoriju Rukometnog kluba “Derventa” promovisana je u ovom gradu.

Popović je, tokom sinoćnje promocije, rekao da se nakon prve knjige posvećene rukometu u poslijeratnom vremenu, koja je izašla prije šest godina, pojavila potreba da mlađa populacija igrača, navijača, ali i svi ljubitelji kluba upoznaju i istoriju od osnivanja kluba do danas.

blank

“Dok sam pripremao knjigu moj glavni moto je bio sačuvati sve od zaborava. Ni ja koji sam 26 godina u Klubu i koji sam pripremao knjigu, mnoge stvari nisam znao dok nisam došao do podataka listajući stare derventske listove `Oslobođenje`, `Glas`, `Komuna` i druge. Obuhvaćeno je 67 godina postojanja kluba, mada se rukomet igrao i prije nego što je ovaj rukometni klub osnovan”, rekao je novinarima Popović, koji je višegodišnji sportski rukometni radnik.

Bivši igrač i trener ovog kluba Zoran Dokić, koji je u Rukometnom klubu “Derventa” započeo bavljenje sportom još davne 1972. godine, rekao je da Bogdanov rad na istorijatu kluba zaslužuje veliki respekt.

Predsjednik Rukometnog kluba “Derventa” Radovan Pazurević istakao je da je veliki broj ljudi kroz rukomet dao obilježje gradu i da je veoma značajno što je autor objedinio istorijat kluba.

blank

“Bogdan je na kvalitetan način objasnio koliko smo imali potencijala u gradu kada je u pitanju rukomet”, rekao je Pazurević.

Recenzent knjige Damir Kljajić kaže da je rukopis “Derventski rukomet” značajno i vrijedno pisano djelo koje govori o nastanku i razvoju ovog ekipnog sporta u gradu na rijeci Ukrini od sredine 20. vijeka do 2022. godine.

blank

Predsjednik SKK “Vihor” Derventa Nenad Simić kaže da se radi o veoma značajnom izdanju knjige koja sadrži mnoštvo informacija i fotografija, koje je autor sa posebnom pažnjom i ljubavlju skupljao i objedinio u knjigu koja ima čak 670 stranica.

Izdavač knjige je Srpski književni klub “Vihor”, koji je bio organizator sinoćnje promocije uz Centar za kulturu i Rukometni klub “Derventa”.

PN

blank