blank

U Beogradu su danas dodeljeni ugovori o radu za 200 najuspješnijih diplomaca medicinskih fakulteta u Srbiji, kao i za 500 najboljih učenika srednjih medicinskih škola.

Ugovore je uručio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji je ocijenio da  država time želi da zadrži najbolje medicinske radnike u Srbiji.

Među najboljima u Srbiji našla se i naša sugrađanka dr Bojana Ćorić.

Ćorićeva je osnovnu i srednju  školu završila u Derventi, a medicinski fakultet u Novom Sadu završila je u roku sa prosječnom ocijenom 9.74.

Ćorićeva je jedna od najboljih diplomaca medicinskog fakulteta u Srbiji, a od Ministartstva zdravlja zbog postignutih rezultata dobila je mogućnost da izabere specijalizaciju i nastavi svoje profesionalno usavršavanje u Srbiji.

Iza nje je sada 6 studentskih godina rada i učenja, ali i preko godinu dana radnog iskustva.

Bojana je do sada radila kao doktor medicine u jedinici intezivne njege u novosadskom Urgentnom centru, a nakon toga provela je i šest mjeseci u intenzivoj njezi Covid bolnice u Novom Sadu.

blank

Izabrala je specijalističke studije interne medicine u Kliničkom centru Vojvodine, i subspecijalizaciju iz gastroenterohepatologije.

“Medicina je moja velika ljubav i nisam imala dileme koji fakultet ću da upišem, jer je to bila moja želja još od djetinjstva. Fascinirao me je ljudski organizam i uviijek sam željela da ga izučavam. Za mene nema ljepšeg osjećaja od pomisli da znanjem i vještinama mogu da spasim ljudski život ili da ga učinim kvalitetnijim.  Trudila sam se da upijam znanje od profesora na fakultetu i sa nestrpljenjem čekala da ga počnem primjenjivati u praksi. Iskreno, bila sam iznenađena i zatečena kada su me pozvali iz Ministarstva zdravlja i ponudili mi da izaberem specijalizaciju koju želim. Dok sam radila u Urgentnom centru na Odeljenju urgentne interne medicine, najviše mi se dopala oblast gastroenterohepatologije i odlučila sam se za tu specijalizaciju”, kaže dr Bojana.

blank

Koja je tvoja tajna upjeha i ko ti je bio najveća podrška?

“Medicinski fakultet nije nimalo lak, bilo je tu mnogo izazova, ali kada se nešto radi iz ljubavi uspjeh je neminovan. Zahvalna sam svim svojim bliskim ljudima koji su bili tu za mene  sve ove godine, koji su me bodrili kada mi je bilo teško ali i radovali se svakom mom uspjehu, a najviše sam zahvalna svojoj porodici koja je bila moja najveća podrška i vjetar u leđa. Radujem se novim izazovima na novom putu koji mi se otvara i nadam se da ću uz mnogo truda i rada nastaviti da nižem uspjehe u svojoj karijeri” izjavila je dr Bojana.

Šta bi poručila budućim studentima koji razmišljaju da studiraju medicinu?

“Želim da poručim svim budućim studentima koji razmišljaju da li da upišu Medicinski fakultet, da se ne plaše i da prate svoje snove,   da  ovaj poziv iziskuje veliku odgovornost ali da donosi veliku satisfakciju kada vidite da nekom možete da pomognete da ozdravi i da se ponovo vrati svom životu i porodici.” poručila je Ćorićeva.

PORUKA VUČIĆA

“Mi želimo da ostanete ovde, želimo da najbolji budu u Srbiji, a naše je da pomognemo. Poruka države je da ćemo učiniti sve da radite u boljim uslovima”, rekao je predsednik Vučić i dodao da pred ovim mladim ljudima nije uobičajena odgovornost zdravstvenih radnika, već mnogo više od toga.

„Vi ste izabrani zahvaljujući svim vašim sposobnostima, marljivom radu i trudu. Moraćete da snosite veću odgovornost od svih drugih, kao što ni tokom školovanja niste bili isti kao drugi. Na poslu koji dolazi, vaša odgovornost će biti velika. Danas znamo ko ste i znamo šta očekujemo od vas“, istakao je predsednik Vučić i izrazio uverenje da će država imati snage da nastavi sa poboljšanjem životnog standarda medicinskog osoblja. 

PN

blank