blank

Grad Derventa obezbijedio je 570 novogodišnjih paketića za mališane iz ove lokalne zajednice, rekao je danas gradonačelnik Milorad Simić.

“Ovo čovjeka ozari i najveća sreća koja se može u životu dešavati to su djeca. Naredne godine uradićemo još jedan smještajni kapacitet, da obuhvatimo još veći broj djece. To predškolsko vaspitanje i obrazovanje se dešava ovdje i još u jednom privatnom vrtiću i to je ukupno 290 djece. I u tom pogledu, kao svake godine, obezbijedili smo paketiće“, u izjavi novinarima rekao je Simić.

blank

Paketiće će dobiti djeca iz Kluba za djecu “Bambi”, Udruženja “Sunce”, Javne ustanove Centar za omladinu i djecu sa smetnjama u razvoju “Budućnost”, Udruženje gluvih, nagluvih i invalida rada, te Udruženja Roma iz Dervente.

Simić je danas prisustvovao dodjeli paketića u Javnoj predškolskoj ustanovi “Trol”.

blank

Direktor Javne predškolske ustanove “Trol” Gordana Simić ističe da svake godine stiže podrška gradonačelnika i Gradske uprave i da su i ove godine za 211 djece ove ustanove koja borave u cjelodnevnom boravku obezbijeđeni paketići.

“Sva djeca su danas dobila paketiće od gradonačelnika. Družili smo se sa Djeda Mrazom. S obzirom na epidemiološku situaciju izbjegavali smo ulazak trećih lica i organizaciju predstava i drugih organizacija”, kaže Simićeva.

Ona dodaje da su djeca srećna, raspoložena i zadovoljna kao što se moglo vidjeti, što je i svima najvažnije.

U posjeti Ustanovi “Trol” boravio je i načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti grada Derventa Slaven Pašalić. 

PN

blank