blank

Derventa ima smještajne kapacitete sa oko 200 ležajeva i ugostiteljstvo za učešće u realizaciji javnog poziva Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske za dodjelu turističkih vaučera, izjavio je  Posavskim novostima direktor Turističke organizacije ove opštine Mladen Pećić.

blank
“Derventa raspolaže jednim hotelom, tri motela, pansionima, apartmanima i sobama na selu. Oni koji odluče da odmor provedu u Derventi imaće mogućnost da probaju tradicionalna jela i pića našeg kraja, te da obave kupovinu u mnogim trgovinskim centrima”, naglasio je Pećić.

On je naveo da su vlasnici ugostiteljskih objekata na području Dervente upoznati o javnom pozivu i uslovima, u skladu sa uredbom Vlade Republike Srpske s ciljem podsticaja razvoja domaćeg turizma i podrške privrednim subjektima u oblasti turizma i ugostiteljstva koji su pretrpjeli znatnu štetu usljed pandemije.

blank

Pećić je izrazio nadu da će se vlasnici ugostiteljskih objekata prijaviti na javni poziv i omogućiti građanima Srpske da turističke vaučere iskoriste u Derventi.

On je istakao da se Turistička organizacija u proteklom periodu posvetila promociji turističkih i ugostiteljskih potencijala na sajmovima privrede i turizma u Republici Srpskoj, Federaciji BiH, Srbiji i Hrvatskoj, i na polju pripreme i štampanja, te podjele turističkih informatora i brošura.

“Derventa ima i prepoznatljive manifestacije kao što su Derventski vašar, Sajam privrede i turizma, susreti pjesnika, likovna kolonija, `Inter folk fest`, Veče duhovne muzike i još mnogo toga”, kaže Pećić.

U Derventi su u funkciji i olimpijski bazen, rekreativni i dječiji bazen, teniski tereni i kuglana, a, osim rijeke Ukrine, u blizini je i Sava. 

Posavske novosti 

blank