blank

 U Brodu je danas 137 poljoprivrednika, koji su iskazali želju da se bave plasteničkom proizvodnjom, dobilo plastenike, a iz lokalnog budžeta za ove namjene izdvojeno je 35.000 KM.

blank
Načelnik opštine Brod Ilija Jovičić rekao je da su plastenici nabavljeni u okviru proširenog Programa podrške poljoprivrednim proizvođačima na području opštine.

“Interesovanje je bilo veliko. Nabavili smo 130 plastenika, a s obzirom na to da se na javni konkurs javilo 137 zainteresovanih, za sedam korisnika ovog programa biće isplaćena novčana sredstva u vrijednosti plastenika”, izjavio je Jovičić novinarima.

On je rekao da su prioritet na konkursu imale boračke kategorije, ali budući da je u budžetu obezbijeđen dovoljan iznos sredstava, uvaženi su svi zahtjevi korisnika.

“Naši ljudi imaju podršku lokalne uprave, koja će na osnovu ovog Programa biti nastavljena i u narednom periodu kroz podsticaj za muzne krave, svinjogojstvo, ovčarstvo, rasadni materijal i pčelarstvo”, naveo je Jovičić.

blank

Jovičić je dodao da se javio veći broj poljoprivrednih proizvođača nego što je lokalna zajednica očekivala.

“Plastenici su plaćeni. Isporuka i podjela plastenika korisnicima malo kasni zbog virusa korona, ali još se može zasijati. Iduće godine biće to dobar doprinos podrške lokalne samouprave našim sugrađanima”, naglasio je Jovičić.

blank

Jedan od korisnika Mirko Kalaba iz Liješća kaže da dodjela plastenika znači mnogo i da sve do sada nije imao plastenik.

“Žena nije vjerovala da ćemo dobiti plastenik. Pisao sam mnogo projekata za gradnju kuće i nisam dobio. Ovo nas je iznenadilo”, rekao je Kalaba.

Površina plastenika je 50 metara kvadratnih. 

 

blank