blank

Derventski Crveni krst organizovao je treću ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi, a prikupljeno je  112  doza.

Veliki broj Dervenćana odazvao se akciji i na taj način doprinio popunjavanju zaliha ove dragocijene tečnosti, među kojima je i Bojan Lazić, dobitnik Plakete Crvenog krsta Republike Srpske za 50 jubilarnih davanja krvi.

 

Među davaocima bilo је i  onih koji krv daruju dugi niz godina, ali i onih koji su po prvi put darovali dragocijenu tečnost. Najaktivniji su bili srednjoškolci, koji su se u velikom broju odazvali ovoj akciji.

Jedan od dobrovoljnih davalaca je i Bojan Lazić, kome je uručena plaketa Crvenog krsta Republike Srpske za 50 jubilarnih davanja krvi.

blank

Lazić je postao i najmlađi dobrovoljni davalac krvi u Republici Srpskoj koji je prešao tu cifru.

Skromno ističe da dobrovoljnim davaocima krvi priznanja nisu prioritet, ali da mu je ipak drago jer je njegovo djelo prepoznato.

 

Grad Derventa poznat je po dugoj tradiciji darivanja krvi zahvaljujući redovnim dobrovoljnim davaocima. Iz Gradske organizacije Crvenog krsta kažu da je ovo bila treća redovna akcija darivanja krvi, ujedno I poslednja za ovu godinu.
 

 

blank

Iz Zavoda za transfuzijsku medicinu ističu da krvi ima dovoljno, kao i da se redovnim održavanjem ovakvih akcija obezbjeđuju dovoljne doze krvi za pacijente.

Gradska uprava grada Derventa podržala je akciju darivanja krvi. Ističu, posebno su zadovoljni velikim brojem mladih ljudi koji su se odazvali akciji.

blank

Iz Crvenog krsta kažu da ovu godinu završavaju “Nedjeljom solidarnosti”, kada će paketi pomoći biti uručeni onima kojima je to najpotrebnije pred Novogodišnje I Božićne praznike.

Izvor: TVK3

blank