blank

U prostorijama Županijske bolnice u Orašju danas (7.12.) održana je primopredaja medicinske opreme za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju nabavljene uz donaciju Veleposlanstva Republike Poljske u BiH. Primopredaji su sudjelovali: Jarosław Lindenberg, veleposlanik Republike Poljske u BiH, prim. dr. med. Perica Jelečević, ravnatelj Županijske bolnice Orašje, Damir Živković, ministar zdravstva i socijalne politike ŽP, Blaž Župarić, predsjednik Skupštine Županije Posavske i dr. Mara Marković, specijalist fizikalne medicine i rehabilitacije sa suradnicima.

blank

Oprema je nabavljena preko projekta „Opremanje Županijske bolnice Orašje medicinskim aparatima“, sufinanciran u okviru razvojnog programa „Poljska pomoć“ Ministarstva vanjskih poslova Republike Poljske.

–Pandemija je pokazala da u BiH postoje velike potrebe u okviru zaštite zdravlja stanovništva i to je bio razlog da se Veleposlanstvo Republike Poljske u BiH fokusiralo na opremu za bolnice i Domove zdravlja u manjim sredinama kao Orašje, jer je u velikim gradovima poput Sarajeva, Banja Luke ili Mostara, situacija puno bolja. Ove godine Poljsko veleposlanstvo je imalo mogućnost realizacije 8 projekata u cijeloj BiH i svi projekti su u pojedinačnoj vrijednosti oko 25-26 tisuća eura, izjavio je Jarosław Lindenberg, veleposlanik Republike Poljske u BiH.

blank

– Nabavili smo opremu koja je će dobro doći našim pacijentima. Kupili smo stol za trakciju kralježnice, kinetek, još jedan vakum aparat, razboj i još dosta opreme za kineziterapiju, tako da će to puno poboljšati usluge naše fizikalne medicine rehabilitacije. Zahvaljujemo se Vladi Poljske što nam je omogućila da nabavimo novu opremu, izjavila je dr. Mara Marković, specijalista fizikalne medicine rehabilitacije, fizijatar, voditelj službe za fizikalnu medicinu rehabilitaciju Županijske bolnice Orašje.

Nakon potpisivanja dokumenata o primopredaji, ravnatelj bolnice dr. Perica Jelečević je uručio prigodne darove veleposlaniku Republike Poljske u BiH Jarosławu Lindenbergu.

Izvor: Vlada Županije Posavske 

blank