blank

U Derventi je potpisan ugovor o sanaciji i asfaltiranju dionice lokalnog puta Kapela-Lanište-Rašića kosa, ukupne vrijednosti 49.127 KM.

Ugovor je potpisao gradonačelnik Dervente Milorad Simić sa predstavnicima federalnog Ministarstva raseljenih lica i izbjeglica.

blank

Šef Odsjeka za infrastrukturne projekte Ministarstva Adis Hirlić rekao je da je ovo nastavak pomoći održivom povratku na područje ovog grada i kvalitetnijem životu.

On je naveo da će biti sanirano 400 metara puta, da je vrijednost radova 49. 127 KM, od čega je učešće grada 4.500 KM.

“Radovi će biti završeni, vjerujem, u ugovorenom roku od 30 dana. Zadovoljstvo nam je što smo u Derventi i ovo je jedan od infrastrukturnih projekata koje Ministarstvo implementira sa gradom Derventa”, rekao je novinarima Hirlić.

blank

Zamjenik gradonačelnika Dervente Siniša Jeftić zahvalio je u ime Gradske uprave federalnom Ministarstvu na svim dosadašnjim projektima i izrazio uvjerenje u nastavak saradnje kroz nove projekte.

“Mi smo ove godine za istu lokaciju izdvojili 90.000 KM, od čega 70.000 KM je iz budžeta grada i 20.000 od sredstava Vlade Republike Srpske”, rekao je Jeftić.

Izvođač radova preduzeće “MG mind” iz Mrkonjić Grada. 

Posavske novosti 

blank