blank

Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić rekao je danas da će najkasnije za dvije sedmice biti poznata imena kandidata vladajuće koalicije u Republici Srpskoj za predsjednika Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH na izborima u oktobru, te naveo da je najlogičnije da kandidate predloži SNSD.

blank

“Najduže za nedelju ili dvije biće održana sjednica koalicije na kojoj će biti određena imena kandidata. Mi nećemo davati kandidate i najlogičnije da to učini SNSD”, rekao je Đokić novinarima u Derventi, gdje je održana sjednica Glavnog odbora SP-a.

On naveo da će se koaliciona saradnja definisati prije i nakon izbora na bazi podrške zajedničkim kandidatima, te dodao da vjeruje da će kandidati koalicije biti pobjednici, jer, kako kaže, postoje svi preduslovi da se pobjeda ostvari.

“SP će imati partnere za listu za Narodnu skupštinu i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH i bićemo stub oko koje će se okupiti još dvije partije – Narodni demokratski pokret čiji je predsjednik Dragan Čavić i Srpski narodni pokret čiji je lider Srđan Rankić, aktuelni načelnik opštine Bratunac”, rekao je Đokić.

blank

On je izrazio zahvalnost Čaviću i Rankiću na odluci da zajednički nastupe na izborima.

“Mi ćemo doprinijeti profilisanju političke scene i smanjenju političkih subjekata koji će pojedinačno učestovati na izborima, čime ćemo dati podršku građanima da mogu lakše da se opredjeljuju i biraju”, rekao je Đokić.

On je naveo da je stav SP-a da se opšti izbori moraju održati 2. oktobra i da nema potrebe da se traže načini za njihovo neodržavanje.

blank

blank

“Svi preduslovi za održavanje izbora postoje i riješeno je i pitanje novca i finansiranja izbora”, rekao je Đokić.

On je naveo da je današnja sjednica Glavnog odbora SP-a bila posvećena i obilježavanju 29 godina djelovanja i rada ove partije. 

“Naš  rođendan je u junu mjesecu i to je poseban razlog.  Gradski odbor Derventa je jedan od najuspješnij odbora u Republici Srpskoj  i zaslužuje takav vid podrške da sjednicu održavamo u Derventi“, rekao je u izjavi novinarima Đokić.

PN

blank