blank

Danas, 26. ožujka 2020. godine održan je redoviti sastanak općinskog stožera civilne zaštite. Prema izvješću ravnatelja Doma zdravlja Domaljevac dr. Maria Pranjića epidemiološka situacija je stabilna na području općine Domaljevac-Šamac. Trenutno je jedan uzorak na testiranju u referentnom centru u Sarajevu, te se ista osoba već neko vrijeme nalazi u samoizolaciji.

Ravnatelj policijske uprave Domaljevac Slavko Nedić na održanom sastanku je izvjestio kako se ukupno 66 osoba nalazi na spisku za samoizolaciju koji se redovno kontroliraju i do sada nije zabilježeno kršenje samoizolacije. Naglasio je kako su policijski službenici jučer, 25. ožujka, evidentirali osobu zbog kršenja mjere policijskog sata (zabrana kretanja od 18 h do 5 h ujutro) te će protiv pomenutog biti poduzete zakonom predviđene mjere.

blank
dav

Ured Crvenog križa Domaljevac je opremljen za rad te su volonteri započeli sa pružanjem usluga starijim i nemoćnim te osobama u samoizolaciji putem  SOS dežurnog telefona.

Na području Federacije BiH nastavljen je trend rasta novozaraženih osoba s toga je izuzetno važno pridržavati se mjera samoizolacije, socijalne distance i osobne higijene jer će u protivnom sve preventivne mjere koje smo do sada poduzeli biti uzaludne.

Općina Domaljevac-Šamac

blank