blank

U Derventi je potpisan ugovor o drugoj fazi izgradnje Vatrogasnog doma za šta će biti izdvojeno 288.000 KM iz lokalnog budžeta.

blank
Ugovor su danas potpisali načelnik opštine Derventa Milorad Simić i direktor firme “Ehta-R” Derventa Dragoljub Ćustić, nakon čega su posjetili lokaciju na kojoj se gradi Vatrogasni dom.

Simić je rekao da je završena prva faza izgradnje Vatrogasnog doma, a vrijednost radova je bila 339.000 KM, te izrazio očekivanje da će druga faza biti završena u prvoj polovini naredne godine.

“Vrijednost druge faze je 288.000 KM i to su sredstva iz budžeta. Drago mi je da je posao dobila domaća firma i ne sumnjam, na osnovu ranijeg iskustva, da će biti završeno u roku”, rekao je Simić novinarima.

blank

Simić je najavio raspisivanje tendera za odabir izvođača radova za izgradnju još jedne ulice na lokaciji gdje se gradi Vatrogasni dom.

“Raspisaćemo tender za jednu novu ulicu i za taj posao je obezbijeđeno 238.000 KM. Ti radovi trebaju biti završeni u ovoj građevinskoj sezoni. Naredna faza je da ovu lokaciju spojimo sa Željezničkom ulicom”, dodao je Simić.

Vlasnik preduzeća “Ehta-R” Ćustić rekao je da su u drugoj fazi predviđeni unutrašnji, kao i radovi na krovnoj konstrukciji, te fasada objekta.

Starješina Vatrogasne jedice Derventa Slaven Pijetlović istakao je da će izgradnjom novog vatrogasnog doma biti obezbijeđeni bolji uslovi za rad vatrogasaca, a stanovništvo će dobiti veću bezbjednost i zaštitu od požara.

blank

Vatrogasni dom koji trenutno koristi Vatrogasna jedinica Derventa izgrađen je 1950. godine u samom centru grada, gdje je velika frekvencija saobraćaja, i kao takav predstavljao je veliki problem pri izlasku na intervencije. 

Posavske novosti 

 

blank