blank

 U Derventi je potpisan ugovor o asfaltiranju ulice u izgradnji u industrijskoj zoni, a ovi radovi u vrijednosti od 142.000 KM biće finansirani iz budžeta lokalne zajednice.

blank

Ugovor je potpisao načelnik opštine Milorad Simić i Savo Ružojčić, predstavnik derventske firme “Geokop” koja je izvođač radova.

Simić je rekao novinarima da će iz budžeta biti finansirano asfaltiranje ulice, dok se pet privrednika organizovalo i sa 100.000 KM finansira podzemne radove, odnosno sve do faze asfaltiranja.

blank

On je istakao da će radovi biti završeni u narednih 45 dana.

“Ovo je jedan divan primjer saradnje lokalne zajednice i privrednika. Na ovoj lokaciji ulaže se oko 20 miliona KM, gdje se otvara 200 radnih mjesta”, naveo je Simić.

blank

Vlasnik firme “MB Motors” Derventa Milanko Balešević istakao je dobru saradnju i razumijevanje opštine, načelnika i njegovih saradnika na realizaciji započetog posla.

“Ova idustrijska poslovna zona prostire se na 24.000 metara kvadratnih, u koju će biti uloženo više od 20 miliona KM. Ovdje će poslovati `Robot`, dolazi `Vokel`, moja firma, te po jedan privrednik iz Sočanice i Osinje”, rekao je Balešević.

blank

Milijan Stojčić, koji nadzire izvođenje radova, istakao je da se poslovi odvijaju predviđenom dinamikom.

“U toku je izgradnja fekalne i oborinske kanalizacije kroz ulicu, voda je urađenja u dužini od 280 metara. Fekalna i oborinska kanalizacija u dužini od 340 metara se završava”, precizirao je Stojčić.

On je dodao da se kanalizacija planira nastaviti kroz Željezničku ulicu prema budućem prečistaču kod Nove Mehanike.

blank

“Sav je posao u vidu javno–privatnog partnerstva, odnosno privrednika koje imaju svoje parcele i koji grade objekte i opštine Derventa”, naveo je Stojčić.

Posavske novosti 

 

blank