blank

Otvoren je humanitarni broj 1432 čijim pozivom se donira jedna KM za liječenje tridesetšestogodišnjeg Bogdana Dušanića iz Broda, za ugradnju kohlearnog aparata koji bi mu omogućio da ponovo čuje.

blank

Humanitarni broj je pokrenut kroz naziv  akcije “Pomozimo Bogdanu da ponovo čuje” koja se realizuje preko Svetosavske omladinskez ajednice Brod i akcija traje do kraja mjececa januara, potvrđeno je Posavskim novostima iz SOZ-a Brod. 

Dušaniću je potrebno skoro 50.000 KM za ugradnju kohlearnog aparata koji bi mu omogućio da ponovo čuje, a pomoć humanih ljudi jedina mu je šansa da stigne do tog cilja.

Otac je troje djece, izgubio je sluh prije skoro pet godina.

Njegova supruga Slađana Dušanić je ranije izjavila novinarima da nije utvrđeno zbog čega se to desilo.

Za liječenje  je potrebno oko 48.000 maraka, koliko košta implant, plus troškovi pretraga, operacije i boravka u bolnici, što Dušanići ne mogu da sami da obezbijede jer je u porodici zaposlena samo Slađana. 

KUD Duško Trifunović i NVO Agres iz Broda su organizovali humanitarno veče za Bogdana. Sakupljen je određen novčani iznos za pomoć, ali to, ipak, nije dovoljno, a vrijeme za operaciju ističe.

Svi koji žele novac mogu uplatiti i na žiro račun u NLB banci broj 562- 005- 81565587- 54 na ime Bogdan (Vlajko) Dušanić.

Posavske novosti

blank