blank

Predstavnici opštinskog Fonda solidarnosti (OFS) u Šamcu povodom novogodišnjih i božićnih praznika, uručili su po 100 KM za 43 studenata koji su djeca članova ovog fonda,  30  novogodišnjih paketića, te 21 božićnica.

U ovoj godini sa jednokratnim novčanim pomoćima koje su u toku cijele godine dijelili i sa ovim danas podijelјeno je 18.000 KM.

Do Božića će za 23 članova Fonda – porodicama poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima i demobilisanim borcima, biti dodijelјeno po 100 KM za kupovinu pečenice.

blank 

Predsjednik Upravnog odbora Fonda solidarnosti Ana Blagoičević rekla je da već 13 godina  OFS pred novogodišnje i božićne praznike okuplјa djecu članova OFS i uručuju im simbolične novčane pomoći.

“Ovom podjelom je obuhvaćeno 43 studenata, djece članova OFS iz boračkih kategorija, porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca“ – kaže Blagoičevićeva.

Podjeli Fonda solidarnosti prisustvovala je predsjednica Skupštine Nikolina Škrbić i načelnica Odjelјenja za opštu upravu Lepa Trivić.

Predsjednik Skupštine opštine Nikolina Škrbić kaže da Opština Šamac vodi računa o svojim budućim generacijama, tako da posebno podržavaju današnju aktivnost Fonda.
Škrbićeva je dodala da je OFS osnovan 2007. godine, te da se iz opštinskog Budžeta na godišnjem nivou izdvaja 2.500 KM.

“Pored toga većina radnika opštinske uprave, kao i odbornici Skupštine opštine na dobrovolјnoj bazi izdvajaju određena finansijska sredstva“ – kaže Škrbićeva.

Svetlana Pavlović

blank