blank

Svečanim defileom u šarenim kostimima ulicama grada i priredbom u sportskoj dvorani danas je u Derventi održan Međunarodni festival humora i dječijeg stvaralaštva, koji je okupio više od 500 učenika.

Elvira Miljić, direktor Osnovne škole /OŠ/ “19. april” koja 17. put organizuje ovu manifestaciju, rekla je da je značaj festivala za školu, ali i za grad, izuzetan, te da će škola nastojati da se u narednim godinama festival održi u prvom polugodištu, što je razlika u odnosu na ranije.

Osim škole domaćina, učestovali su učenici OŠ “Nikola Tesla” i Centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju “Budućnost”, a u okviru festivala u prostorijama škole učenici su predstavili stvaralaštvo kroz izložbeni prostor.

blank

Festival je i ove godine podržala Gradska uprava, a svečanosti su prisustvovali zamjenik gradonačelnika Siniša Jeftić i načelnik gradskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Slaven Pašalić.

“Sve ove godine Gradska uprava podržava jednu ovako lijepu ideju, već 17. put smo zajedno i svakako osmijeha i lijepih kreacija ne nedostaje”, rekao je Jeftić. 

blank

blank

blank

PN

blank