blank

Šetnjom od desetak kilometara po planini Motajici u kojoj su učestvovale i derventske gimnazijalke, obilježen je “Roze oktobar” – Mjesec borbe protiv karcinoma dojke.

Direktor Turističke organizacije grada Dereventa Biljana Teofilović rekla je da su učesnici šetali od lovačke kuće “Orljak” do lovačke kuće na Motajici.

blank

“Najviše su se odazvale derventske gimnazijalke, što nama puno znači jer su to djevojčice koje će danas-sutra biti majke, supruge, žene, a u najvećoj su opasnosti od ove bolesti. Nadam se da će one dalje prenijeti šta su danas radile i naučile, kako bi bila podignuta svijest o važnosti ovog događaja”, izjavila je Teofilovićeva novinarima.

Predstavnik Planinarsko-sportskog društva “Kesten” Derventa Mara Milanković Daradan rekla je da su učesnici prešli jednu kraću stazu, od oko desetak kilometara.

“Drago mi je da vidim omladinu i vjerujem da će nas narednog susreta biti još više”, rekla je ona.

blank

Ovu aktivnost, koju su organizovali Turistička organizacija grada Derventa i Planinarsko sportsko društvo “Kesten”, podržala je i Gradska uprava, kao i druga javna i privatna preduzeća.

blank

Oktobar se kao Međunarodni mjesec borbe protiv raka dojke obilježava širom svijeta s ciljem da se skrene pažnja na rasprostranjenost raka dojke i podigne svijest o značaju prevencije i ranog otkrivanja ove bolesti. 

PN

blank