blank

Policijski službenici Policijske stanice Derventa, 11.12.2020. godine, na osnovu naredbe Osnovnog suda Derventa izvršili su pretres stana i putničkih automobila koje koristi lice inicijala B.M. iz Dervente, a zbog osnova sumnje da je navedeno lice izvršilo krivična djela „Zelenaštvo“, „Protivpravno lišenje slobode“ i „Tjelesna povreda“.

Prilikom navedenog pretresa pronađeni su i oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. Za lice inicijala B.M. postoji osnov sumnje da je u vremenskom periodu od  2018. godine do danas, prilikom davanja novca na zajam, iskoristilo teško imovinsko stanje oštećenih lica te za sebe ugovorilo i pribavilo protivpravnu imovinsku korist. Takođe za navedeno lice postoji osnov sumnje da je u više navrata uputilo prijetnje oštećenim licima zbog vraćanja preostalog duga te da je  jedno oštećeno lice uguralo u svoj putnički automobil, odvezlo na određenu lokakciju nakon čega je istom nanijelo tjelesne povrede.

S obzirom da je krivično djelo „Zelenaštvo“ specifično krivično djelo koje građani rijetko ili nikako ne prijavljuju, te u slučaju da postoje građani koji su oštećeni ovom vrstom krivičnog djela, ovim putem ih pozivamo da slučaj prijave policiji.

PU Doboj

 

blank