blank

Federalno ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica objavilo je Javni poziv za podnošenje prijava za programe pomoći održivog povratka „Izgradnja i sanacija infrastrukturnih i drugih objekata od značaja za širu društvenu zajednicu u mjestima povratka na prostoru Bosne i Hercegovine u periodu 2022. i 2023. godine”.

Opći cilj Javnog poziva je podrška realizaciji prioriteta i inicijativa na lokalnom nivou koji imaju za cilj da doprinesu održivom povratku i razvoju lokalne zajednice u smislu poboljšanja lokalne infrastrukture i kvaliteta života u povratničkim sredinama, te proizvodnoj, socijalnoj i demografskoj revitalizaciji potpomognutih područja radi uravnoteženog razvoja svih krajeva Bosne i Hercegovine.

Prijavu na Javni poziv mogu podnijeti: organi vlasti, jedinice lokalne samouprave, mjesne zajednice, institucije i vjerske zajednice, te udruženja čije su programske aktivnosti usmjerene na proces povratka i njegovu održivost.

blank

Rok za dostavljanje prijava na javni poziv ostaje otvoren od dana objave Javnog poziva u dnevnim novinama i web stranici Ministarstva do 31.12.2021. godine, navodi se u Javnom pozivu.

Javni poziv i prijavni obrazac možete preuzeti ovdje.

 

 

blank