blank

Članovi drugog ansambla Kulturno – umjetničkog društva mladih ,,Bosiljak” iz Dervente boravili su na čeverodnevnoj turneji na Zlatiboru u Srbiji.

blank

-Četrdeset šest članova ovog društva učestvovalo je na Dječijem festivalu folklora ,,Zlatiborska noć” na Zlatiboru. Na ovom festivalu, derventski mladi folkloraši predstavili su se sa Igrama iz Posavine i Igrama iz Dervente, uz pratnju mladih šargijaša Mladena Vlajića i Lazara Asentića. Na ovom tradicionalnom festivalu koji je održan na centralnoj pozornici na Kraljevom trgu u prelijepom Zlatiboru, okupilo se šest kulturno- umjetničkih društava iz Srbije i Republike Srpske. Nakon popuštanja mjera prouzrokovanim virusom Korona, bilo je ovo prvo putovanje van granica Republke Srpske ovog Društva“, saopšteno je iz Društva.

blank

blank

blank

blank

blank

Na ovom kulturnom i turističkom putovanju mladi Bosiljkovići posjetili su Etno kuću na Drini u Bajinoj Bašti, boravili na vrhu Cigota na Zlatiboru, vozili se zlatiborskom Gold gondolom i vidjeli prelijepe zlatiborske pejzaže iz drugog ugla, boravili na Mokroj gori, na Mećavniku (Drvengrad), posjetili Višegrad i Andrićgrad (Kamengrad), vozili se brodom po višegradskom jezeru.

Bilo je ovo jedno prelijepo putovanje članova KUDM ,,Bosiljak,, Derventa, ispunjeno mnogobrojnim sadržajima, pri odlasku, boravku i povratku sa Zlatibora.

 

 

blank