blank

U organizaciji Sportskog ribolovnog društva na keju na rijeci Savi u Šamcu je održano peto Međunarodno takmičenje u pecanju varalicom,  humanitarnog je  karaktera, a učešće je uzelo 105  takmičara – ribolovaca iz Makedonije, Srbije, Hrvatske, BiH i RS.

blank
Dio prikuplјenih sredstva biće usmjeren  za liječenje rivolovca iz Zenice Muamera Tutnjića i Udruženju građana za pomoć licima sa posebnim potrebama iz Šamca.

Manifestaciju je otvorio predsjednik Skupštine opštine Simo Varadinović, poželio učesnicima puno sportske sreće istakavši da je ovo jedan od načina da se promovišu rijeke Sava i Bosna i lјepote ovog dijela Posavine.

„Ovo je značajno takmičenje, jer na ovaj način promovišemo opštinu i naše rijeke. Obzirom na nagrade i broj učesnika koji je uzeo učešće poslata je poruka kroz druženje i ribolov ujedinili smo i razičita mišlјenja“, kaže Varadinović dodajući da će opština Šamac i narednih godina biti jedan od pokrovitelјa.

blank

Bojan Ovničević iz Šamca član UO ribiolovačkog društva „Šamac“ istakao je da su se po pravilima sportskog ribolovnog društva „upecaj i pusti“  bodovali ulovi soma, smuđa, štuke i klena, a pobjedio je najveći ulov soma 72 santimetra dužine koga su pratili drugo i treće mjesto ulovi smuđa.

blank

Prvo mjesto osvojio je Bojan Panić iz Modriče, dok je drugo i treće mjesto pripalo Faiku Omeroviću iz Banovića i Predragu Đuriću iz Šamca.

Oni su osvojili pehare i vrijedne poklone neophodne za ribolov.

Prvonagrađeni Bojan Panić iz Modriče iz Sportskog ribolovnog društva „Optima“ Modriča ostvario je ulov soma od 70 santimetara dužine.

„Imam 36 godina a pecanjem se bavim od svoje devete godine. Rođen sam pored rijeke Bosne u selu Botajici, koristim svaki slobodan trenutak da pecam. Najveći trofej u pecanju u mom životu koji sam postigao je ulov soma od 35 kilograma. Ovakav sport i ovo današnje druženje trebalo bi da zaživi u svakoj opštini i da se sastajemo i družimo“, kaže Panić.

blank

Za sve učesnike u ribolovu i goste priređen je na keju doručak, ručak, torte i osvježenje.
Takmičenje je održano u organizaciji Sportskog ribolovnog društva iz Šamca.

Svetlana Pavlović

 

blank