blank

U Derventi je počela rekonstrukcija raskrsnice u kružni tok na ukrštanju magistralnih puteva Derventa-Brod-Brusnica i Derventa-Šešlije u vrijednosti 850.000 KM, finansiranih od sredstava preduzeća “Putevi Republike Srpske”.

blank
Vršilac dužnosti direktora preduzeća “Putevi Republike Srpske” Davor Kostrešević i gradonačelnik Dervente Milorad Simić danas su prisustvovali početku radova i uvođenju izvođača radova preduzeća “Geokop” iz Dervente u posao.

Kostrešević je izjavio novinarima da je namjera da se nađe adekvatno rješenje iz postojeće raskrsnice u kružnu raskrsnicu koja bi bila trokraka, sa tri ulazne i tri izlazne trake.

Prema njegovim riječima, ulazne trake biće širine četiri ili nešto više metara, izlazne 5,1 metar ili više, unutrašnja traka bi bila zadovoljavajućih šest metara, a kompletan vanjski prečnik kružnice biće 23,5 metra.

On je dodao da će se izgradnjom kružne raskrsnice uticati na rasterećenje saobraćaja od gužvi i na bezbjednije odvijanja saobraćaja u budućnosti.

“Što se tiče same tehnologije u smislu izvođenja slojeva asfalta sastoji se od tamponskih slojeva u dva sloja ukupne debljine 40 centimetara, dva sloja asfalnte mase debljine asfalta pet centimetara. Ukupna vrijednost radova je 850.000 KM i rok završetka radova je 180 kalendarskih dana”, dodao je Kostrešević.

blank
Narodni poslanik Igor Žunić, Kostrešević, gradonačelnik Simić

Prema njegovim riječima, “Putevi Republike Srpske” nastoje da izađu u susret svim potrebama lokalnih zajednica i gradova u Republici Srpskoj.

Gradonačelnik Dervente rekao je da je ovo peta kružna raskrsnica na području grada.

“Nešto smo radili u vlastitom aranžmanu, a ovo je druga kružna raskrsnica koja se radi iz sredstva `Puteva Republike Srpske`. Raskrsnica je na putu gdje se ukrštaju dva magistralna puta, zaista frekventno mjesto i srce industrijske zone”, rekao je Simić.

On je dodao da je Derventa poznata po tome da ima zavidnu količinu izvoza u vrijednosti 300 miliona i da je izgradnja jedan veliki iskorak.

Vladimir Đurđević iz preduzeća “Geokop” Derventa rekao je da su počeli izvođenje zemljenih radova na početku izgradnje kružne raskrsnice, da je naredni korak nasipanje kamenih materijala i izrada kolovozne konstrukcije, te ostalo prema predviđenim koracima.

 

 

blank