NA PODRUČJU OPŠTINE MODRIČA PRONAĐEN ZASAD SA “INDIJSKOM KONOPLJOM“

0
243
blank

Policijski službenici Policijske stanice Modriča, 05.10.2020. godine, postupajući po akciji „Plantaža 2020“, izvršenim pregledom terena u mjestu Skugrić, područje opštine Modriča,  pronašli su  zasad sa 19 biljaka koja svojim izgledom asociraju na  „Indijsku konoplju“,  dužine od 1, 40 do 2, 35 metara.

blank blank

U neposrednoj blizini navedene lokacije, u zapuštenom objektu   obraslom visokim rastinjem pronađeno je još 11 stabljika koje svojim izgledom asociraju na „Indijsku konoplju“ dužine od 1, 48 do 2, 18 metara, koje su u navedenom objektu ostavljene da se suše, kao i dvije grane koje su otkinute od stabljike dužine od 0, 57 i 0, 73 metra.

Pronađene biljke su izuzete sa lica mjesta i iste će biti poslate na vještačenje.

U toku je rad na pronalasku lica ili više njih koja se mogu dovesti u vezu sa navedenim zasadom. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj.     

Policijski službenici Policijske uprave Doboj će i u narednom periodu nastaviti sa sprovođenjem kontinuiranih planskih aktivnosti u cilju suzbijanja i otkrivanja svih oblika protivpravnih radnji koje se odnose na nabavljanje, stavljanje u promet  i konzumiranje opojnih droga.

PU Doboj

blank