blank

Opština Šamac ove godine izdvaja iz Budžeta za sport 260.000 KM, a tim sredstvima će se finansirati 12. fudbalskih klubova, od kojih 11 muških i jedan ženski klub, odbojkaški muški i ženski klub „Crvena Zvijezda“ iz Obudovca i šahovski klub.

blankU toku je projekat postavlјanja reflektora na Gradskom stadionu, a fudbaleri svih selekcija dobili su novu sportsku opremu.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević istakao je da su na pragu nove fudbalske sezone, te da je Šamac bio oduvjek sportska sredina.

Imamo 12. fudbalskih klubova 11 muških i jedan ženski fudbalski klub. FK „Borac” na čelu koji ima 100 godina tradicije.Dugo godina kompletne troškove sudija, delegata, stručnih lica pokrivamo iz budžeta Opštine. Ove godine je 260.000 KM ukupno za sport, prvenstveno mislim na FK „Borac“ i drugoligaš  „Mladost“ iz Slatine, kao i još 10 klubova do pete lige kada je riječ o fudbalu. Imamo dva najuspješnija odbojkaška kluba, muški i ženski „Crvena Zvijezda“ u Obudovcu i šahovski klub premijerligaš BIH. Svi ovi podaci s pravom nam daju pravo da kažemo da je Opština Šamac sportska sredina“, kaže Milićević.

On dodaje da su ove godine pomogli uvođenje osvjetlјenja centralnog stadiona FK „Borac“, a  predviđena su sredstva za kompletnu sanaciju svlačionica i prostorija u FK „Jedinstvo“ iz Crkvine u vrijednosti 8.000 KM koje počinje tokom marta mjeseca.

blank

Predsednik FK „Borca“ Zoran Pupčević izrazio je zadovolјstvo što će stogodišnjak iz Šamca imati znatno lakše uslove za nova iskušenja, svoje trajanje, pod svetlošću reflektora, kao i zbog činjenice da su sportisti dobili novu opremu.

„Postavlјaju se reflektori na glavnom terenu. Za nekoliko dana imaćemo uslove za rad u noćnim terminima. Ljetos, kada bude 40 stepeni, igraćemo pod svjetlošću reflektora. Ovih dana sve selekcije dobile su jednobraznu sportsku opremu. Planiramo izgraditi još jedan pomoćni teren, tako da ćemo zaokružiti kompleks koji će imati svoj lep izgled i posebno mesto u našem gradu“, rekao je Pupčević.

Već tri nedelјe teku pripreme drugoligaša iz Šamca, a planovi su da se ostvari jedno od pet mjesta do lјeta, a od lјeta da se pokuša izboriti povratak u prvoligaško društvo u šta vjeruje Dušan Bijelić, kapiten šamačkih „crno – belih“.

„Pripreme teku planiranom dinamikom, imamo dvojicu novajlija i sve teče po planu. Borac i Šamac zaslužuju bolјe rezultate i jača takmičenja. Do kraja sezone trebamo biti među pet prvoplasiranih. Biće dobro da od naredne sezone cilјamo „elitu“ Republike Srpske“, riječi su Bijelića.

Svetlana Pavlović

blank