blank

Kozina Dragutin iz Dervente  je u zakonskom roku podnio zahtjev za ostvarivanje prava na otpremninu Komisiji za implementaciju člana 152. Zakona o radu, još  u prošlom vijeku ili nešto više od 16 godina,  za svoga ovozemaljskog života.

Rješenje ili odgovor od 5. Marta 2021. godine stiglo je konačno u Derventu na ruke Dragutinu Kozini koji je umro prije 16 godina.

Rješenje je upućeno iz Ministartsva rada i boračko- invalidske zaštite, koje je potpisao predsjednik komisije dr Rajko Kličković, u kojem je ostavljen rok za dostavu žalbe u roku od 15 dana.

blank

Živi članovi njegove porodice ne mogu da vjeruju da ovakvi slučajevi  postoje u našoj zemlji, a u ime porodice stiglo je i reagovanje: 

 „Izvinjavamo se Ministarstvu rada i boračko- invalidske zaštite- Komisiji za implementaciju člana 152. Zakona o radu, kao i predsjedniku komisije Dr Rajku Kličković,što naš dragi KOZINA DRAGUTIN DRAGO nije u mogućnosti da se u roku petnaest dana žali na ,,blagovremeno,, doneseno rješenje jer je nažalost preminuo prije nešto više od 16 godina. Ovom prilikom Vas u ime porodice obavještavam da Dragutin Kozina neće iskoristiti to zakonsko pravo , mada bi on kao pravnik, to sigurno želio,ali iz opravdanih razloga trenutno nije u mogućnosti jer već 16 godina i pet mjeseci nije prisutan u ovozemaljskom životu. Nadam se da ćete uvažiti njegovo odsustvo,koje je prouzrokovano višom silom. S poštovanjem, Jasna Tatić.

blank

Pronašli smo i smrtovnicu na kojoj je vidljivo da je Dragutin Kozina u 65 godini života preminuo 25.10. 2004. Godine i da je sahrana obavljena dan kasnije na rimokatoličkom groblju Rabić, opština Derventa.

 

blank