blank

Hrvatsko kulturno društvo „Napredak“ Derventa organizovalo je Božićni prijem za članove, prijatelje i goste. Predsjednik HKD „Napredak“ Derventa Mirko Filipović je rekao da se Božićni  prijem održava redovno od kada je podružnica Društva „oživljena“ u Derventi.

blank

„Riječ je o malom okupljanju koje svake godine upriličimo povodom Božića. Zbog obaveza koje naši članovi i gosti imaju u ovo vrijeme, prijem smo priredili gotovo čitavu sedmicu prije Božića. Dio program bio je posvećen božićnim pjesmama, dok su se u drugom dijelu predstavili harmonikaši i tamburice. Takođe, imali smo priliku da čujemo i narodne pjesme iz centralne Bosne, rekao je Filipović.

Program je održan u velikoj dvorani Napretkova doma gdje su nastupili tri sastava članova HKD „Napredak“ iz Viteza i to: Orkestar harmonika, Muška pjevačka grupa “Krčevljani” i Napretkov ženski pjevački ansambl.

blank

Po završetku muzičkog  dijela programa, najprije je mala grupa dječice iz ruku Djeda Božićnjaka primila lijepe Božićne darove, koje je svojim darom, kao i svake godine, omogućila Ankica Kljajić, a potom je druženje nastavljeno u prizemnim prostorijama Napretkova Doma.

blank

Prijemu je prisustvovao generalni konzul Hrvatske u Banja Luci Zoran Pilčić, delegat Vijeća naroda Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda Davor Čordaš, predsjednik SO-e Derventa Marijan Kljajić,odbornici SO-e Derventa Ilija Ravlić i Marinko Nikolaš,  izaslanik gradonačelnika Zagreba Stipe Čičak, i drugi.

Posavske novosti 

blank