blank

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić izjavio je danas da će se izgradnjom petlje koja će spajati opštinu Stanare i grad Derventu sa auto-putem “”9. januar” unaprijediti privredni razvoj ovog kraja i da će u oktobru biti raspisan tender za izradu projektno-tehničke dokumentacije.

Istakavši značaj izgradnje ove petlje, Ćorić je naveo da će “Ministarstvo i država finansirati još pet kilometara pristupnih saobraćajnica sa obje strane”.

Ćorić je nakon predstavljanja idejnog rješenja projekta izgradnje saobraćajne petlje je naveo da će u narednoj godini u preduzeću “Autoputevi Srpske” biti planirana sredstva za izgradnju ove petlje.

“Prema mojim dosadašnjim iskustvima, ovakav projekat se može završiti za nekih 12 mjeseci”, rekao je Ćorić.

On je dodao da to neće samo omogućiti bolju komunikaciju i podići bezbjednost saobraćaja, već će ovi krajevi imati mogućnost da se razvijaju.

blank

Koordinator projekta izgradnje petlje Davor Vučković rekao je da očekuje da će radovi početi iduće godine i da je većim dijelom završena eksproprijacija.

On je potvrdio da će u kratkom roku biti raspisan tender.

blank

Gradonačelnik Dervente Milorad Simić istakao je važnost izgradnje petlje za ovo područje, te zahvalio Vladi Republike Srpske, menadžmentu “Autoputeva” na ovom poduhvatu.

“Derventi treba brza saobraćajnica i na tome radimo intenzivno, imamo i određene saglasnostima, a to je velika petlja u Podnovlju”, rekao je Simić.

blank

Načelnik opštine Stanari Radojica Ćelić rekao je da će im izgradnja petlje mnogo značiti, da će biti pojačan promet, te unaprijeđena privreda, izgradnjom industrijske zone u mjestu Jelanjska u ovoj opštini.

blank

Idejno rješenje projekta izgradnje petlje predstavljeno je u graničnom pojasu sela Jelanjska i Osinja.

Posavske novosti 

 

blank