blank

Stotinu godina od osnutka NK Hajduk Orašje veliki je jubilej koji je u oraškoj kino dvorani okupio veliki broj gostiju i prijatelja kluba. O stoljeću postojanja i djelovanja kluba pisao je novinar Iljo Dominković u svojoj knjizi „100 godina nogometa u Posavini- NK Hajduk Orašje 1919.-2019.“ koja je promovirana tijekom svečane akademije.

U sklopu sadržaja održana je i revijalna utakmica na kojoj su prigodne darove domaćini uručili premijeru FBiH Fadilu Novaliću i ministru Edinu Ramiću, te predsjedniku Vlade ŽP Đuri Topiću i načelniku općine Orašje Stanku Vincetiću.

Prigodne je riječi u povodu značajnog jubileja uputio je aktualni predsjednik kluba Nedim Hadžispahić kao i Muris Hećimović- Mure, jedna od legendi Hajduka kao i Mato Zlatarević koji je u klubu proveo 13 godina. Proslavu obilježavanja 100 godina Hajduka pomogla je Vlada ŽP, a u njeno ime prigodne riječi uputio je ministar Dragutin Živković, koji je dugo godina vodio susjedni klub HNK Dinamo iz D.Mahale.

-Mnogo ljudi je utkalo sebe u ovaj klub, živjeli i identificirali se s njim, jer NK Hajduk je institucija sporta i nogometa u Posavini. Nadam se da će Hajduk nastaviti živjeti sportski, časno i pošteno i da će doživjeti još godina slave, naglasio je ministar Živković.

 U svojstvu specijalnog gosta na akademiji se pojavio i trener Željezničara Amar Osim. U završnom dijelu svečanosti brojnim zaslužnim osobama uručene su plakete, priznanja i zahvalnice za doprinos u očuvanju i razvoju kluba.

www.zupanijaposavska.ba

blank