blank

U Šamcu je juče počela imunizacija stanovnika starijih od 65 godina vakcinom “sputnjik ve”, za koju se do sada ukupno prijavilo više od 700 lica, a u planu je da danas, kao i drugih dana bude vakcinisano po 60 osoba.

blank
Direktor Doma zdravlјa u Šamcu Jovan Živković rekao je da su juče dobili prvih 60 doza vakcina namijenjenih najstarijoj populaciji, odnosno stanovnicima starijim od 65 godina, prema uputstvima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

“Planiramo da svakodnevno vakcinišemo 60 lica u narednih 10 dana i nadam se da ćemo to brzo završiti. Vakcinacija je lični izbor pojedinca, a ja preporučujem imunizaciju kao najefikasniji izbor u borbi protiv kovida 19, jer je ona specifična metoda u toj bolesti”, rekao je Živković novinarima.
On je pozvao građane da se pridržavaju svih mjera.

“Mi u Domu zdravlјa nismo zaduženi za kontrolu sprovođenja mjera, ali koliko vidim da velika većina građana poštuje sve mjere, počev od fizičke distance i maske itd”, naglasio je Živković.

blank
Živković je rekao da je na šamačkom području epidemiološka situacija unazad sedam dana ista.

Prvu vakcinu juče u kovid ambulanti Doma zdravlјa u Šamcu primila je osamdesetdvogodišnja (82) Milica Milanković iz Batkuše.

Ona kaže da se odlučila da primi vakcinu jer je starija osoba i kako bi se zaštitila od ove opake bolesti, te da se pridržava svih epidemioloških mjera.

Na šamačkom području u proteklih mjesec i po dana vakcinisana su ukupno 94 lica, od kojih su većina zdravstveni radnici.

Svetlana Pavlović

 

 

blank