blank

 Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović razgovarala je danas u Derventi sa gradonačelnikom Miloradom Simićem, nakon čega su posjetili dvije višečlane porodice i jedan ženski sportski kolektiv, a svi su dobili prigodne poklone.

blank
“Pričali smo o temama iz resorne nadležnosti ministartva – o porodici povodom obilježavanja Međunarodnog dana porodice, o podršci mladima, o sportu i izdvajanju grada za ove namjene. Zajedno smo posjetili dvije višečlane porodice i jedan sportski kolektiv gdje smo donirali sportsku opremu”, izjavila je Davidovićeva novinarima.

Ona je dodala da je u razgovoru sa višečlanim porodicama saznala šta im je najpotrebnije, a da ih je sada obradovala poklonima.

“Saznali smo šta im je najpotrebnije kako bi Ministartvo, odnosno Vlada Republike Srpske mogli da pomognu. Dogovorićemo se kako u narednom periodu pomoći, prvenstveno kada je u pitanju stambeno zbrinjavanje i ostala problematika sa kojom se susreću”, rekla je Davidovićeva.

blank

Gradonačelnik Simić rekao je da je Davidovićevoj predočio na koji način Derventa pomaže porodicama, omladini i sportu u ovom gradu.

“Za predškolsko vaspitanje izdvajamo 670.000 KM, zatim 50.000 za obdaništa kroz subvencuju roditeljima u privatnom aranžmanu, tu je pomoć za prevoz đaka, stipendije, romska populacija, obezbjeđujemo torbe za prvačiće. Za sport se izdvaja pola milona KM, kao i za projekte sportskih kolektiva”, napomenuo je Simić.

On je dodao da se za navedeno iz skromnog budžeta izdvoji oko 1,5 miliona KM.

“Mislim da smo zadaću u dobroj mjeri ispunili, što ne znači da ne može više. Kada je pronatalitetna priča u pitanju, podržavamo vantjelesnu oplodnju, kao i druge projekte i aktivnosti”, istakao je Simić i zahvalio Davidovićevoj za posjetu.

blank

Davidovićeva i Simić posjetili su Željanu Dragojević, majku šestoro djece, kao i porodicu Bilić, Velibora i Radenku, koji imaju sedmoro djece.

Potom su u u Sportskoj dvorani posjetili Ženski rukometni klub “Derventa”, kojem je uručena i sportska oprema.

Jelena Simić iz Ženskog rukometnog kluba rekla je da su dobili 30 lopti koje su jako bitne za ovaj kolektiv, koji broji više od 50 djevojčica, te je zahvalila za donaciju.

blank

blank

Prema njenim riječima, Klub se takmiči u Prvoj ženskoj ligi Republike Srpske i Omladinskoj ligi Srpske, kao i Omladinskoj ligi Slavonije, gdje trenutno ne idu zbog pandemije virusa korona.

PN

blank