blank

Povodom obilježavanja Dana opštine, Vidovdana, načelnik opštine Jovica Radulović započeo je danas, 25. juna 2021. godine, obilazak majki koje su u prethodnoj godini rodile treće ili naredno dijete. Ove godine, prijem majki je izostao, zbog epidemiološke  situacije izazvane  korona virusom.

Predstavnici Opštinske uprave će narednih dana obići sve porodice i uručiti skromne poklone.

blank

U 2020. godini rođeno je 25 beba, a 24 majke su rodile treće i naredno dijete. Jedna majka je rodila blizance, kao treće i četvrto dijete. Jedna majka je rodila sedmo dijete, jedna peto, sedam je rodilo četvro, a 16 majki treće dijete.

„I u ovim teškim vremenima Opštinska uprava vodi računa o populacionoj politici, najmlađima i porodicama koje su se odlučile za rađanje djece, jer samo tako možemo opstati. Obaveza svih nas iz društveno-političkog života je da vodimo računa kome ćemo ostaviti društvenu zajednicu. Ove godine obilazimo porodice, a nadam se da ćemo se naredne godine, povodom Vidovdana svi okupiti na svečanom prijemu“, istakao je Načelnik.

blank

„Biti majka četvoro djece je zaista predivan osjećaj.  Milica ima 10 godina, Magdalena šest, Marija dvije, a najmlađa Mihaela sedam mjeseci. Puno nam znači podrška Opštine. Zahvaljujemo se načelniku na posjeti. Uvijek govore da su žene sa puno djece neobrazovane i samo rađaju djecu. Evo, vidi se da jedna porodica može biti kulturna, obrazovana i da djeca idu pravim putem. Najvažnije je da nam  djeca odrastaju  u crkvi, jer kada je Bog na prvom mjestu, onda je sve na pravom mjestu“, izjavila je Radojka Goranović.

„Hvala Načelniku na ovom divnom gestu. Veoma sam srećna što sam majka troje djece“, rekla je Manuela Tanasić.

„Ostvarila mi se želja da postanem majka trećeg djeteta, a posjeta Načelnika je zaista za svaku pohvalu“, izjavila je Danijela Knežević.

S ciljem povećanja nataliteta izdvajaju se i značajna novčana sredstva za postupak vantjelesne oplodnje bračnim parovima. Pored navedenog, za porodice sa četvoro i više djece Opština Modriča je obezbijedila besplatan boravak djece u vrtiću i stipendije za studente od prve godine studiranja.

Izvor: Opština Modriča

 

blank