blank

Šef kancelarije Centra za uklanjanja mina u BiH Bojan Klepić boravio je u radnoj posjeti načelniku opštine Šamac Đorđu Milićeviću i sa njim razgovarao o novim projektima deminiranja u Slivu rijeke Save.

blank

Nakon sastanka novinarima je saopšteno da je višegodišnja saradnja Centra za uklanjanje mina u BiH i opštine Šamac na visokom nivou rečeno, te da će novim projektom deminiranja biti obuhvaćena kompletna opština Šamac sa 1.500.000 m2 koja pripada Slivu rijeke Save.

Bojan Klepić šef kancelarije iz Banjaluke Centra za uklanjanje mina u BiH kaže da od početka imaju sa opštinom Šamac izuzetnu saradnju.

On kaže da će realizacijom tog projekta opština Šamac biti oslobođena od mina.

”Do sada u 110 projekata na opštini Šamac realizovano oko 6.000.000 m2 površine. Iskreno se nadam da u nekom narednom periodu od godinu ili dvije opština Šamac bi trebala da se kompletna oslobodi od mina”, kaže Klepić.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević kaže da  su na sastanku prezentovani planovi, kada je riječ o deminiranju u Slivu rijeke Save, te ga raduje činjenica da je opština Šamac u projektu.

Milićević dodaje da će dio deminiranja biti realizovan i kroz izgradnju Auto – puta na području Slatina kroz korito rijeke Tolise od nekih 106.000 m2.

“Imamo dva projekta koja su potpuno izvjesna i vidim spremnost BH Maka da parcijalno i pojedinačno interveniše kada su neke hitne situacije u pitanju, kada je riječ o deminiranju području opštine Šamac” kaže Milićević.

Svetlana Pavlović

 

 

blank