blank

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević je danas potpisao Ugovore sa 26 novih studenata, od kojih je 19 prva godina fakulteta koje će opština Šamac stipendirati 10 mjeseci u godini u mjesečnom iznosu po 100 KM.

blank

„Opština Šamac  danas stipendira ukupno 70 studenata. Ukupna budžetska sredstva za ove namjene su 80.000 KM za podršku studentima u vidu stipendiranja, ali i u vidu podrške njihovoj edukaciji. Danas sam ih pozvao da se jave i da su im vrata opštine uvijek otvorena“, kaže Milićević.

Milićević je dodao  da su kao i svake godine prilikom odabira vodili računa da to budu učenici koji su imali najbolјi uspjeh u srednjoj školi i na fakultetu, deficitarna zanimanja, socijalni status pojedinaca njihovih porodica i drugo.

blank

„Trudili smo  svih ovih godina, a tako ćemo i nastaviti da obezbijedimo pomoć onim studentima koji nisu uspjeli da prođu javni konkurs, a istovremeno im je potrebna pomoć za školovanje od po 500 KM po studentu. Takvu pomoć je prošle godine primilo 30 studenata, a nadam se da će tako biti i ove godine“, kaže Milićević.

Milićević podsjeća da je pomoć studentima u stipendiranju generalno politika koju su vodili svih ovih godina, a tako će nastaviti i dalјe.

blank

Student druge godine Medicinskog fakulteta, smjer Zdravstvena njega u Novom Sadu Maja Lujić kaže da stipendija što daje opština Šamac nije samo čin pomoći, nego i ogromna podrška mladim perspektivnim lјudima.

Svetlana Pavlović

 

blank