blank

Potpredsjednik Republike Srpske Josip Jerković organizovao je tradicionalni Božićni domjenak u hotelu Kardial u Banji Vrućici kod Teslića, na kojem su prisustvovali predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović, apostolski nuncij u BiH mons. Luigi Pecuto, potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić, ambasador RH u BiH Ivan Sabolić te brojni drugi zvaničnici, te predstavnici vjerskih zajednica kao i brojni drugi gosti.

U svom govoru potpredsjednik Jerković je naglasio kako je Božić praznik porodice i mira kada radost Isusovog rođenja dijelimo s drugima u nadi da se radost toga trenutka nastavi i tokom cijele nastupajuće godine.

blank

 Božićni praznici su vrijeme kad se trebamo sjetiti jedinstvenih vrijednosti pomirenja i oprosta, a briga za drugoga bi nam trebala biti dodatni poticaj u promicanju humanosti, dijaloga i međusobnog uvažavanja.

Vjera u bolje sutra ujedinjuje naše građane bez obzira na njihovu etničku ili vjersku pripadnost, a božićno vrijeme dodatna je prilika za jačanje međusobne saradnje. Stoga neka nam ovaj Božić bude poticaj za izgradnju društva tolerancije i pomirenja.

U to iskreno vjerujem i smatram da je to put kojim ćemo nastaviti, rekao je u svom obraćanju potpredsjednik Jerković.

blank