blank

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, 27.03.2020. godine, oko 03, 10 časova, u ulici Dobojskih brigada u Doboju,  zaustavili su i kontrolisali putnički automobil marke „Škoda”, kojim je upravljalo lice inicijala E.K. sa područja opštine Tešanj, FBiH, kod koga je površinskim pregledom vozila pronađen paketić sa bijelom praškastom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „spid“ i hladno oružje (mačeta). Tokom kontrole lice E.K. je odbilo da se podrgne testiranju na prisustvo opojnih droga u organizmu.

Navedenom licu su uručeni prekršajni nalozi za počinjene prekršaje iz člana 22. (Ograničenje kretanja na određenom prostoru) Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske, člana 41. (Zabranjenost upotrebe i nošenja) Zakona o oružju i municiji Republike Srpske i za počinjeni prekršaj iz oblasti Zakona o sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga, zbog odbijanja lica da se podrgne testiranju na opojne droge.

blank

Pronađeni paketić sa bijelom praškastom materijom će biti poslat na vještačenje, nakon čega će protiv navedenog   biti preduzete zakonom propisane mjere i radnje.

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, 26.03.020. godine, u ulici Svetog Save u Doboju, zatekli su lice inicijala A.M. iz Tuzle, FBiH, kome je na graničnom prelazu Ivanica izdato rješenje o izolaciji do 08.04.2020. godine. Navedenom licu je uručen prekršajni nalog za počinjeni prekršaj iz člana 22. Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske.

Policijski službenici Policijske uprave Doboj, zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske, uručenjem prekršajnih naloga, sankcionisali su ukupno osam lica (Doboj 5, Modriča -3) koja su prekršila zabranu kretanja tokom policijskog časa.           

PU Doboj

blank