blank

Prihrana divljači u lovištu “Vučjak” Brod vrši se tokom cijele godine, zavisno od godišnjeg doba određuje se količina i vrsta prihrane. Naravno, u ljetnom periodu manja je potreba za dopunskim hranjenjem divljači.

blank

Prihrana divljači neophodna je u zimskom periodu, posebno u slučaju velike količine sniježnih padavina i dužeg zadržavanja, te temperaturi ispod nula stepeni Celzijusa. Divljač u tom periodu ne može pronaći potrebne količine hrane kako bi zadržala neophodnu kondiciju i zdravstveno stanje. Nedostatkom hrane može da dođe do značajnih gubitaka i neželjenih posljedica, ne samo na podmlatku i težem odgoju mladih na proljeće, već se dovodi u pitanje i život odraslih jedinki.

blank

U lovištu „Vučjak“ iz Broda osnovne vrste divljači su: srneća divljač,divlja svinja zec i fazan. Pomenuta divljač je i najugroženija, potrebna im je dopunska prihrana. Članovi Lovačkog udruženja „Vučjak“ iz Broda ozbiljno su shvatili potrebu iznošenja hrane te su i ove zime a i sad u ovom vremenu iznijeli veću količinu zrnaste i kabaste hrane.

Što je dokaz da se vrlo dobro gazduje lovištem, jer naše video kamere na terenu su slikale divljači. što možemo vidjeti iz ovih slika.

Izvor: LU “Vučjak”Brod

 

blank