blank

Povodom obilježavanja Vidovdana, Dana opštine, načelnik opštine Jovica Radulović organizovao je i prijem  najboljih u sportu Modriče za 2020. godinu.

blank

Kada je u pitanju ovogodišnji izbor najboljih u sportu Modriče za 2020. godinu, treba istaći da je promijenjen format dodjele priznanja. Do sada se prilikom manifestacije izbora najboljih u sportu uručivalo i po 30 raznih priznanja, povelja, plaketa, zahvalnica. Ovaj put je odlučeno da se dodijeli osam priznanja najboljima.

Zbog pandemije korona virusa, sportske aktivnosti, ne samo u Modriči, bile su smanjene pa čak i zaustavljene. Takmičenja su prekidana i prije završetka sezone. Ipak, u jubilarnom, 25. izboru najboljih, iz sportskih klubova stiglo je dovoljno kvalitetnih kandidata za laskavo priznanje najboljeg sportiste.

blank

Za najboljeg sportistu Modriče u 2020. godini izabran je mladi biciklista Dejan Gavrić iz Modriče. „Zahvalio bih se načelniku Raduloviću i Komisiji, jer su me izabrali za najboljeg sportistu grada. Prošla godina je bila teška za sport. Uskraćene su nam međunarodne trke, gdje bi se takođe pokazao u najboljem svjetlu. Ali, na domaćem terenu sam osvojio sve medalje“, istakao je Dejan Gavrić.

„Komisija je odradila odličan posao. Ponosni smo na sve njih i imaju našu punu podršku u daljem radu. Čeka nas izrada strategije za razvoj sporta za narednih deset godina, s ciljem postizanja dobrih rezultata. Izgradnjom zatvorenog bazena tražićemo od Ministarstva prosvjete i kulture da se za srednjoškolce u okviru časa fizičkog vaspitanja omogući i čas plivanja. Na taj način ćemo dobiti zdravog pojedinca,  smanjiti ulaganja za zdravstvo, a stvarati uslove za zdravu i jaku porodicu“, rekao je načelnik Radulović.

Najbolji trener u prošloj godini je Mirko Milojević iz KK ”Modriča“, najbolji klub je FK „Alfa Modriča”, a najbolji sportski radnik je Gvozden Jovanović.

Plaketa za najperspektivniju sportiskinju pripala je karatiskinji Dragici Cvijanović iz KBS „Modriča”, koja se zahvalila načelniku na prijemu i priznanju, te istakla da se jednog dana vidi u ulozi najbolje sportistkinje Modriče.

Najprespektivniji mladi sportista je odbojkaš Stefan Drobnjak iz MOK ”Modriča”. „Priznanje mi puno znači kao podstrek za dalje napredovanje“, rekao je Stefan.

Nikoli Živkoviću iz KBS”Modriča” pripala je plaketa za poseban doprinos razvoju sporta u Modriči.

Komisija je odlučila da se Plaketa, kao specijalno priznanje, dodijeli Željku Tanaskoviću, predsjedniku OK ”Partizan” iz Beograda i predsjednik Saveza za školski sport Srbije. Tanasković je svojim angažovanjem i autoritetom istaknutog sportiste i sportskog radnika Srbije na razne načine doprinio razvoju sporta Republike Srpske i Modriče. Gospodin Tanasković nije bio u prilici da prisustvuje prijemu, ali će uskoro posjetiti Modriča, te će mu se uručiti zasluženo priznanje.

Izvor: Opština Modriča

blank