blank

Policijska uprava Doboj 01.02.2021. godine, Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnijela je Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu protiv lica inicijala D.C. iz Republike Poljske, zbog osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo „Računarska prevara“.

Za prijavljeno lice postoji osnov sumnje da je neovlašteno pristupilo elektronskoj obradi podataka i lažno prikazalo da nastupa u ime jedne firme iz  Italije, te u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist putem e-mail  adrese u dva navrata sredinom mjeseca  juna 2015. godine dostavilo privrednom društvu iz Modriče fakturu za kupovinu priključka jedne radne mašine, nakon čega je navedeno privredno društvo na određeni račun uplatilo  8.765, 00 eura.

Krajem mjeseca juna 2015. godine, nakon što je oštećeno lice  kontaktiralo privredno društvo iz Italije saznalo je da  novac nije prenesen na račun njihove firme niti da su isti kontaktirali putem elektronske pošte, čime je navedeno lice ostvarilo protivpravnu imovinsku korist u navedenom iznosu, za koji iznos je oštećeno privredno društvo iz Modriče.  

 

blank