blank

Policijska uprava Doboj, 01.02.2021. godine, Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnijela je Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu protiv lica inicijala P.Đ. sa područja opštine Derventa, zbog osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo „Skidanje ili povreda službenog pečata ili znaka“.

Za prijavljeno lice postoji osnov sumnje da je kao odgovorno lice u jednom privrednom društvu iz Dervente, izvršilo skidanje oznake zabrane korištenja bespravno izgrađenog objekta (tri postrojenja za separaciju šljunka i jedno postrojenje za drobljenje šljunka) koju je prilikom kontrole sredinom mjeseca aprila 2019. godine postavilo ovlašćeno službeno lice.

Nakon navedenog, lice inicijala P.Đ. je bez pribavljenog odobrenja za građenje i upotrebne dozvole, kao odgovorno lice naložilo, organizovalo rad i nastavilo sa korištenjem predmetnih postrojenja u poslovanju na eksploataciji i separaciji šljunka iz zemljišta na području grada Doboja, te je istom krajem mjeseca jula 2020. godine ponovo izrečena i postavljena oznaka zabrane korištenja objekta.

PU Doboj

 

blank