blank

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović rekao je da je izborna volja građana u Derventi prekrojena glasovima putem pošte.

blank
Šarović je rekao da je kandidat ove stranke Vlado Kovačević pobijedio glasovima građana Dervente, a da je došlo “do krađe glasova putem pošte iz susjedne države Hrvatske”.

“To nas je ponukalo da krenemo u pravnu bitku, ali i političku da bismo ukazali na sve što se dešava sa glasanjem poštom, ne samo u Derventi već i drugim gradovima. Derventa je najupečatljiviji primjer koji će pokrenuti različite incijative, uključujući našu za izmjene izbornog zakona i ukidanje glasanja putem pošte”, izjavio je novinarima Šarović nakon sastanka sa članovima Opštinskog odbora ove partije.

Kovačević je istakao da je na proteklim izborima izašao kao pobjednik i da su za njega glasali ljudi koji žive i rade u Derventi.

“Naši mnogi sugrađani su mimo volje i znanja prijavljivani na adrese u Hrvatskoj i Srbiji, gdje su iskorištena njihova lična dokumenta za zloupotrebu glasanja putem pošte”, rekao je Kovačević i izrazio nadu da će istražni organi Republike Srpske i BiH pronaći one koji su to činili.

blank

On je zahvalio građanima na podršci koju je dobio na izborima.

Sastanku su prisustvovali zamjenik predsjednika SDS-a Rado Savić, predsjednik Glavnog odbora SDS-a Milan Miličević, poslanik Zoran Vidić i rukovodstvo Opštinskog odbora SDS-a Derventa.

 

blank