blank

Humanitarno Udruženje “Mali Anđeo” iz Banja Luke pokrenulo je humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za Slavišu Malića iz Detlaka, nakon što mu se proteklog mjeseca obrušila trošna kuća u kojoj je živio.

 

blank
Foto: “Mali Anđeo” Banja Luka

Član Udruženja „Mali Anđeo“ Saša Ikić pozvao je ljude dobre volje da uzmu učešća u sakupljanju pomoći, i naveo da je ovo druga akcija koju pokreću na području grada Derventa.

„Za ove potrebe otvoren je humanitarni broj do kraja februara i svi koji žele pozivom na broj 17056 daruju 1 КM za Slavišu. Na žiro – račun našeg udruženja mogu se obaviti uplate iz Republike Srpske i BiH, kao i iz inostranstva. Slaviša nema otvoren tekući račun“, u izjavi novinarima rekao je Ikić.

blank
Foto: “Mali Anđeo” Banja Luka

On je dodao da su za Slavišu i njegovu tešku situaciju saznali od mještana , njegovih komšija Luke i Pere Malića, a svi koji žele novac mogu predati i kod njih.

„Vjerujemo da će biti uspješna akcija i do kraja februara da ćemo doći do nekog oblika krova nad glavom. U Derventi smo realizovali humanitarnu akciju za Dobrivoja Tutnjevića, kojem je premijer Vlade Republike Srpske donirao kontejner. U selu će Luka i Pero pokušati i sa ostalim mještanima da se uključe i akciju“, rekao je Ikić.

 

blank

Iz Udruženja „Mali anđeo“ su nakon obilaska Slaviše Malića objavili da su zatekli jednu od najtežih situacija na terenu.

„On živi sam, bez oca je ostao 1998. godine, a majka je umrla 2010. godine. Boravio je u trošnoj kući koja se srušila. Prvu noć je presjedio u šupi bez vrata, a već od narednog dana spava u komšinoj garaži. Slavišu život nije mazio, u kući nije bilo struje ni vode, a još u ranoj fazi djetinjstva primjećena je blaža mentalna retardacija, kazale su nam njegove komšije. Neki su to iskorištavali i Slaviša je radio za pet do 10 maraka. Rekli su nam da je u alkoholu tražio bijeg od stvarnosti, jer za volji život nije znao“, naveli su u objavi iz udruženja.

Uplate iz BiH su moguće na račune 5520002009328582 ( Adiko Banka), primalac Humanitarno udruženje „Mali Anđeo“, Novaka Pivaševića bb, 78000 Banja Luka, svrha uplate: Za Slavišu.

Uplate iz inostranstva su moguće na račun, Adiko Banka, IBAN: BA395520002062114139; SWIFT: HAABBA2B, primalac Humanitarno udruženje „Mali Aneđo“, Novaka Pivaševića bb, 78000 Banja Luka, svrha uplate: Za Slavišu.

PN

blank