blank

Udruženje žena Derventa  uz podršku Ekumenske inicijative žena realizovalo je studijsku posjetu Ženskom centru Trebinje i Udruženju žena “Vasila “ iz Trebinja.

blank

Cilj trodnevne posjete bio je razmjena iskustava o prevenciji i mjerama zaštite svih oblika nasilja, ekonomskom osnaživanju žena i digitalnoj bezbjednosti.Posjeta je bila uspješna, jer smo imale mogućnosti da razmijenimo primjere dobre prakse i iskustva u radu organizacija. Dogovorena je buduća saradnja kako na projektima tako i u drugim vidovima podrške.

Pored radnog dijela posjete deset  članica našeg Udruženja imale su priliku da obiđu znamenitosti Trebinja i uživaju u ljepotama ovog predivnog grada i gostoljubivosti njegovih građana.

blank

Ekumenska inicijativa žena već 12 godina podržava naše Udruženje u realizaciji različitih projekata , a do sada smo imale priliku da realizujemo studijske posjete ženskim organizacijama u  Zrenjaninu  i Užičkom okrugu.

blank

Ovakva podrška je značajna , jer omogućava članicama našeg Udruženja da se upoznaju sa radom drugih ženskih organizacija , a i da obiđu mjesta u kojima do sada nisu bila.

Izvor: Udruženje žena Derventa

 

blank