blank

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić potpisao je danas sa Arminom Amidžićem, v.d. direktorom Turističke zajednice Grada Bihaća Ugovor o saradnji u implementaciji programa subvencioniranja turističkih i ugostiteljskih usluga putem vaučera. Potpisivanje ugovora rezultat je zajedničkih napora gradske uprave Bihaća i TZ Grada Bihaća da pomognu ovdašnje turističke radnike i ugostitelje kojima je pandemija COVID -19 nanijela velike ekonomske štete, a samim time i Gradu Bihaću u cijelini.

“Krećemo u zajednički projekat Grada Bihaća, TZ Grada Bihaća i UNDP-a koji će objavom javnog poziva za sve pružaoce usluga i portala grupne kupovine u slijedeći ponedjeljak krenuti sa realizacijom. Cilj nam je da se što više građana BiH odazove našem projektu za kojeg smo osigurali putem gradskog budžeta 100.000 KM, a naš partner UNDP 54.000 KM u okviru Projekta općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG) koji finansira Vlada Švicarske, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP)“ – kazao je v.d. direktor Amidžić.

blank

Pomenuta subvencija predviđa podršku svakoj turističkoj ponudi iz javnog poziva sa vaučerom od 200 KM, što bi prema projekciji  i očekivanjima TZ Grada Bihaća trebalo osigurati minimalno 2800 noćenja u gradu Bihaću.

“Ovo je konkretna pomoć turizmu u našem gradu i očekujemo da će zahvaljujući ovom projektu povećati broj domaćih turista u našem gradu  i da ćemo dodatno prezentirati naše ljepote domaćim turistima” – naglasio je Amidžić.

Ističući da je program subvencioniranja turističkih i ugostiteljskih usluga putem vaučera još jedan doprinos Grada Bihaća u ekonomskom oporavku privrede u Bihaću nakon pandemije COVIDA-19, gradonačelnik Šuhret Fazlić kazao je da je dosadašnjih 1,3 miliona KM izdvojenih za podršku privrednim subjektima koji nisu radili za vrijeme koronavirusa, uveliko pomoglo oporavku privrede u Bihaću.

“Kako nam je turizam jedna od razvojnih šansi odlučili smo da kroz ovaj projekat konkretno pomognmo našim turističkim djelatnicima koji su uložili značajna sredstva u povećanje smještajnih kapaciteta i turističke ponude pred ovu sezonu. Od ovog projekta svi će imati koristi a najviše naš grad i njegova promocija kod domaćih turista” – naglasio je gradonačelnik Fazlić.

 

 

blank