blank

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić čestitao je Dan Republike Srpske i poručio da se nikada ne smije zaboraviti koliko je žrtava palo za njeno stvaranje.

blank
“Republika Srpska za sva vremena, to smo u obavezi stalno ponavljati, nikada ne smijemo smetnuti sa uma, jer veliki broj života dat za ovo. Puno je porodica ostalo koje se ne mogu utješiti, puno je boraca dalo dio svog zdravlja. Mi imamo priliku biti zadovoljni, obilježavati i graditi Republiku Srpsku”, rekao je novinarima Simić.

On je naveo da Derventa ide solidnim koracima naprijed i da može bolje, ali treba svi da se potrude i uključe.

“Ja se borim za Derventu, to je moje okruženje, jedan bolji dio Republike Srpske. Kada je to tako, onda sam ja najsretniji čovjek. Zauzeli smo jedno lijepo mjesto na rang-listi uspješnih lokalnih zajednica i time se ponosim”, naveo je Simić.

On je dodao da od saradnika i sugrađana traži da grade Derventu i budu primjer valjanosti, jer na taj način vraćaju, ako je to moguće, dug onima koji su živote ugradili u temelje Republike Srpske.

blank

Predsjednik Skupštine Boračke organizacije iz Dervente Čedo Vujičić podsjetio je na cijenu koja je plaćena da bi se danas uživalo u slobodi, te napomenuo da je samo sa područja ove lokalne zajednice poginulo 608 boraca.

On je izrazio želju da svi budu svjesni vrijednosti koju institucionalno organizovanje naroda ima.

Vijence kod spomenika palim borcima položili su načelnik Simić, predstavnici lokalne skupštine, Boračke organizacije, Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Derventa, Udruženje ratnih vojnih invalida “1991-95”, kao i Udruženja “Veterani Republike Srpske”, Organizacije starješina Vojske Republike Srpske, Policijske stanice Derventa i predstavnici političkih partija.

blank

blank

U prostorijama Centra za kulturu upriličen je svečani prijem za predstavnike javnog života.

 

blank