blank

Izaslanstvo Federalnog ministarstva za raseljene osobe i izbjeglice na čelu s ministrom Edinom Ramićem danas ( 02.02.) posjetilo je općinu Odžak. Ministar Ramić je skupa sa načelnicom općine Nadom Ćulap, te uz nazočnost ministra zdravstva i socijalne politike u Vladi ŽP Damira Živkovića i ministra prometa, veza i zaštite okoliša i dopredsjednika Vlade ŽP Anesa Osmanovića, položio kamen temeljac stambene zgrade sa 20 socijalnih stanova. Time je i službeno počela realizacija projekta socijalnog zbrinjavanja i novog naselja u općini.

-Vrijednost ugovara za izvođenje građevinskih radova višestambenog objekta iznosi 627.610 eura, rok je 365 dana, a radove izvodi odžačka građevinska firma, izjavio je ministar Ramić.

blank

Nakon izgradnje stambene zgrade u općini Odžak, kazao je ministar Osmanović, planira se izgradnja infrastrukture i drugih sadržaja socijalnog naselja kojim bi se značajno unaprijedila kvaliteta života socijalno najugroženijih građana.

Na području Županije Posavske planirana je izgradnja triju višestambenih objekata u općinama Domaljevac-Šamac, Orašje i Odžak, procijenjene vrijednosti od oko 2,6 milijuna KM s ukupno 54 stana, pojašnjava ministar Živković.

Izvor: Županija Posavska

blank