blank

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi ŽP Mato Brkić skupa sa predstavnicima Fedederalnog ministarstva prostornog uređenja obišli su danas područje gdje je realiziran projekt rekonstrukecije ljetnoga nasipa Kopanice.

Federalno ministarstvo prostornog uređenja je u sufinanciranju ovoga projekta sudjelovalo sa sredstvima u iznosu od 100.000,00 KM, a županijsko ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva zajedno sa UNDP sudjelovalo je u ovome projektu financijskim sredstvima u iznosu od 160.000,00 KM.

blank

Ministar Brkić je u izjavi za javnost izrazio zadovoljstvo završenim projektom obnove i rekonstrukcije ljetnoga nasipa Kopanice.

-Projektom će se sačuvati od plavljenja oranice koje su naslonjene na obrambeni ljetni nasip, te time ujedno i sačuvati zasijane usjeve od prekomjerne vlage i gubitaka prinosa na tim njivama. Vlada ŽP preko ovoga ministarstva i u teškim uvjetima koje donosi epidemija koronavirusa i nadalje će, u skladu sa svojim mogućnostima, realizirati ovakve od životne važnosti projekte za poljoprivrednike, kazao je ministar Brkić.

Predstavnici Federalnog ministarstva nisu imali primjedbi na izvođenje radova, te su izrazili zadovoljni dinamikom i realizacijom projekta.

Županija Posavska 

 

blank