blank

Predsjednik Udruženja penzionera opštine Šamac Ljubo Čordašević, kome je na izbornoj skupštini potvrđen mandat, rekao je da će najviše raditi na obezbjeđivanju novčanih sredstava penzionerima, imajući u vidu da od 2.400 penzionera njih 700 ima penziju manju od 300 KM.

“Ništa ne možemo bez pomoći lokalne zajednice i republičkog Udruženja penzionera”, rekao je Čordašević, napominjući da su od početka godine do 1. oktobra izdvojili 30.000 KM za pomoć penzionerima.

On je napomenuo da u narednom periodu planiraju saniranje objekta penzionera, promjenu dijela stolarije, pojačati novčanu pomoć penzionerima, više se angažovati na posjetama onima koji žive sami i bolesni, te da od članarine izdvajaju više sredstava za pomoć i obezbjeđivanje humanitarnih paketa.

blank

Načelnik opštinskog Odjelјenja za opštu upravu Lepa Trivić rekla je da Opštinska uprava podržava sve aktivnosti Udruženja penzionera i daje finansijsku podršku njihovim projektima, navodeći da je od 2017. godine, kada je prvi put opštinskim budžetom predviđeno 3.000 KM za ovu kategoriju, on povećan i sada u 2021. godini taj grant iznosi 10.000 KM.

“Imamo veliki napredak u finansijskom smislu, ali isto tako i napredak u saradnji koja je na obostrano zadovolјstvo. Dogovorili smo se o narednim projektima”, rekla je Trivićeva.

Osim što je Udruženje penzionera opštine Šamac na izbornoj Skupštini potvrdilo mandat Čordaševiću, za predsjednika Skupštine je imenovana Petra Ganilović, te su izabrani Upravni i Nadzorni odbor.

Svetlana Pavlović

 

blank